Skadesfrit løb

Skadesfri løb lyder næsten for godt til at være sandt da undersøgelser viser at op mod 85% af alle ikke professionelle løbere bliver ramt af skader hvert år. Typiske skader der er på toppen af listen af løbeskader hvert år er f.eks. skinnebensbetændelse, løberknæ, akillessenebetændelse, springerknæ, osv.

Svangsenebetændelse
Svangsenebetændelse
Springerknæ
Springerknæ
Achillessenebetændelse
Achillessenebetændelse
Hofte - lyske smerter
Hofte smerter

Fra min stol som løbetræner er det vigtigt at der skelnes mellem en skade og smerte uden skade. En skade er når kroppen har en fysisk ændring f.eks. brud, fibersprængning, osv. Smerte uden skade er et tegn på f.eks. overbelastning og/eller et forkerte bevægelsesmønster, dvs. kroppen prøver at advare dig om du gør noget forkert.

Skadeskategorier

En kort definition af de 3 overordnede skadeskategorier som LØBEMENTOR arbejder efter.

Akutte løbeskader

Skader der opstår pludseligt f.eks. fibersprængning, slag, forstuvning eller lignende. Denne typer kan komme efter en uheldig bevægelse men der er også en risiko for at kroppen ikke fungerer optimalt ift. den aktivitet den skal udfører. Vær opmærksom på om skaden opstår igen da den så muligvis kan betragtes som en overbelastningsskade.

Overbelastningsskader

Overbelastningsskader opstår, når du overstiger en kroppendels belastningsevne. Typisk skyldes det enten at løbetræningen er for hård ift. til det belastningsniveau din krop kan håndtere på det pågældende tidspunkt eller at du gentagende gange bruger din krop forkert dvs. har et forkert bevægelsesmønster.

Kroniske løbeskader

En kronisk løbeskade er en skade som du ikke kan blive kvit eller en skade der opstår igen og igen når du påbegynder din løbetræning efter en skadespause.

 

Det bedste råd ved løbeskader​

Det er vigtigt at få skaden undersøgt ordentligt så skadens omfang kendes og derefter finde årsagen til, at det bestemte område blev skadet. Jeg anbefaler kraftigt at du først opsøger enten læge eller fysioterapeut for få undersøgt skadens omfang. Når du har fået en sundhedsfaglig vurdering/behandling så er min erfaring at det mest optimale er at finde en løbetræner som kan hjælpe dig med at finde årsagen til skaden og undgå løbeskader i fremtiden, dvs. brug specialisterne til det de er gode til.

LØBEMENTOR kan hjælp!​

Det er med meget stor sandsynlighed at LØBEMENTOR kan hjælpe dig med at undgå eller kommer videre efter en overbelastningsskade eller hvis du lider af en kronisk løbeskade.
 

Skadesfri løb 1,2,3.

1. Det første trin er at du først beskriver skaden som du er ramt af, hvor skaden giver sig til udtryk, hvornår den skete, hvad lægen/fysioterapeuten siger, osv. 
 
2. Når vi har haft den dialog så laver LØBEMENTOR en vurdering om pakken ’Skadesfrit løb’ er det rigtige eller om en af LØBEMENTORs samarbejdspartnere (f.eks. Efficax) bedre kan hjælpe dig.
 
3. Brug pakken ’Skadesfrit løb’ som indeholder 2 x 60 minutter med 1-1 vejledning, undervisning, træning og øvelser. Grunden til at der er 2 møder i pakken ’Skadesfrit løb’ er at opfølgning er vigtigt pga. der ofte er tale om bevægelsesmønster der skal ændres for at undgå skader i fremtiden. Pakken har en samlet pris på 1700 kr.
 
Pakken ’Skadesfrit løb’ kan vise sig at være en af de bedste investeringer du har lavet hvis du vil undgå at bruge pengene på mirakelkurer eller jævnlige besøg på massagebriksen 😉
 
Morten Noersten
Morten Noersten
Meget kompetent
Læs mere
Jeg har været til mange løbetræninger, men løbetræningen med Jørgen var i en klasse for sig. Virkelig kompetent, god til at samle alle og nogle virkelig gode øvelser.
Louise Kure
Louise Kure
Super træning for alle
Læs mere
Rigtig god og variende træning, som alle kan være med til. Jørgen er en ildsjæl og virker naturlig, nærværende og interesseret I at alle skal kunne føle sig velkomne og skal kunne være med.. “Løb” ud i det og prøv en af Jørgens ugentlige løbetræninger, I vil ikke fortryde det.
Annette Blaabjerg
Annette Blaabjerg
Wauw!
Læs mere
Nu har jeg løbet efter dit program i en uge, og jeg må sige, at jeg er dybt imponeret... Over mig selv, men så sandelig også over dit program. Du har formået at ramme nogle zoner, som er perfekte for mig. Da jeg første gang så dem, tænkte jeg: Så langsomt kan man da ikke løbe. 
Men det kan man godt. Jeg har alle tre gange løbet med overskud og har været helt høj, når jeg var færdig med passet.  Normalt har jeg været nærmest død efter en løbetur, men jeg har som regel også altid løbet i NOX-zonen, og nu giver det mening, hvorfor jeg har været så træt bagefter.
 Jeg er stadig fuld af gå-på-mod efter mere.

Så TAK for, at jeg har genfundet motivationen ved hjælp af dit program.
Danielle Petersen
Danielle Petersen
Fantastisk træner!
Læs mere
Jørgen er en utrolig kompetent og motiverende træner, som både formår at skabe en god og sjov træning samtidig med, at han glædeligt deler ud af sin brede viden på området. På Jørgens hold er der plads til alle og man føler sig fra første gang meget velkommen 🙂
Thomas Nielsen
Thomas Nielsen
Super træning
Læs mere
Jeg har i dag haft fornøjelsen af at deltage på en af Jørgens træninger, og det var super godt. Jørgen får alle med uanset form og niveau. Han er meget motiverende som træner og samtidig er han super kompetent. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg vil benytte mig af muligheden for at træne med Jørgen.
Gitte Gylling
Gitte Gylling
God variation af løb og teknik
Læs mere
Fantastisk god til at tilrettelægge, så alle får noget ud af træningen - uanset niveau. Meget motiveret træner.
Marianne Laursen
Marianne Laursen
Fed træning - motiverende træner.
Læs mere
Fantastisk start på weekenden - fed løberute med god variation af løb og øvelser. Og som altid på Jørgen’s træninger masser af god løbe teknik. Verdens bedste løbe coach.
Camilla Stentoft
Camilla Stentoft
Fællestræning
Læs mere
Superfed træning – en god blanding af øvelser, teknik og løb formidlet af løbeguru Jørgen på en sjov og meget inspirerende måde. Kan varmt anbefale alle – uanset niveau – at deltage i fællestræningen. Det er både effektivt, yderst informativt og ikke mindst sjovt.
Anne Vorre Hansen
Anne Vorre Hansen
Mentortræning
Læs mere
Til min fars 63 års fødselsdag gav jeg ham et gavekort til en times løbetræning/coaching ved løbementor.com. En påskesøndag mødte vi derfor op sammen, og Jørgen gav os en utrolig inspirerende oplevelse. Vi fik både ny viden, øvelser og et ændret mindset med hjem. På en meget fin måde guidede Jørgen os igennem timen (der snarere blev til to), og vi har begge efterfølgende arbejdet videre med vores løbestile.

Kort om LØBEMENTOR

Jørgen Larsen alias LØBEMENTOR er løbetræner, løbecoach og løbeinstruktør. LØBEMENTOR kan hjælper dig der vil begynde med løb, motionist løberen der vil være bedre og måske slå sin personlige rekord, sub-elite løbere der ønsker at blande sig hos eliten. LØBEMENTOR tilbyder løbetræning, teknik undervisning, måling af løbeform, løbeprogrammer til 5 km, løbeprogrammer til 10 km, løbeprogrammer til halvmarathon, løbeprogrammer til marathon. LØBEMENTORS fokus er på videnskabelige metoder og fakta samt at løb skal være sjovt og motiverende.

Fandt du det du søgte​

Det kan muligvis være svært at vælge hvad der netop er det rigtige for dig lige nu, så send en besked så vi fælleskskab kan finde det der giver mest mening for dig på nuværende tidspunkt.

Det er klart hvis du har specielle ønsker eller mål så kommer LØBEMENTOR meget gerne med et bud på en løsning. Det gælder også hold- og firmatræning (f.eks. til DHL stafetten).

Skrive på MessengerSMS til 51 94 24 12 , jorgen@lobementor.com eller via nedenstående formular.

Kontakt

Tryk “Lad os komme igang!” men vi starter først når vi er enige om mål, indhold og pris.

Facebook Pixel