Løb og vægttab

Mit udgangspunkt som løbetræner er at give dem, jeg har berøring med glæden ved løb, og sørge for, at de får en vis forståelse af, hvilken type træning er mest optimal for dem i forhold til deres form.

Der er nogle af mine atleter, der udover at spise sundt også ønsker at løb skal hjælpe dem med et vægttab.

Når der er tale om livsstilsændringer, men også generelt om at få glæden ved løb, er det vigtigt at kroppen ikke overbelastes, men kun belastes nok til, at den tilpasser sig i mod det ønskede mål. Manglende motivation og skader ser jeg som de to største udfordringer, der oftes rammer dem, der ønsker løb som en fast del af deres liv. Det mest effektive våben mod de to udfordringer er at sørge for at kroppen får tid til at tilpasse sig og opbygge styrke, hvilket gør at hjernen på sigt vil opfatte aktiviteten som positiv. Hvis ens disciplin og indsats er for høj, bliver kroppen overbelastet, og vi mister motivationen, hvis ikke en skade stopper os, inden motivation ryger.

Hvad der kan give os en ekstra udfordring er, at vi mennesker har en evne til at overvurdere vores egne evner. Kroppens ydeevne er ikke som da vi var 16 år (og var i topform) efter 10-20 år i kontorstolen. Min oplevelse er, at 98% af alle starter for optimistiske med deres træning i forhold til deres form.

Ud over en tilpasset indsats / belastning, der bygger kroppen op og bidrager positivt til motivation, anbefaler jeg kraftigt, at løb ses som andre former for sport, der kræver kontinuerlig tekniktræning. Desværre er det ikke tilfældet, at en dyre løbesko giver en perfekt teknik, ellers havde jeg for længe siden købt den dyreste fodbold i håb om, at jeg fik den samme teknik som Lionel Messi. Tekniktræning er nødvendig for at få en bedre teknik – det er rigtigt, at alle kan løbe og for den sags skyld spille fodbold, men det er ikke nødvendigvis effektivt eller smukt.

Jeg er overbevist om, at hvis ens indsats er tilpasset ens form, og hvis kroppen bruges på den måde, den er skabt, så vil der opstå færre skader ved løb. Der er f.eks. en spidsbelastning på op til en faktor 8 af ens vægt ved hver landing, dvs. hvis du vejer 70 kg, skal en fod (inkl. ben) modtage 560 kg. I tilfælde af langsom løb skal det ene ben sættes i jorden ca. 70-80 gange pr. minut, dvs. ved 70 gange er der en spidsbelastning på 39200 kg pr. Minut ben. Jeg er klar over, at der er en meget frisk måde at beregne spidsbelastning, men uanset om det er 20 eller 39 tons, giver det stadigvæk en indikation af, at optimal brug af kroppen kun kan være et plus, hvis en løber skal undgå knæskade, skinnebensbetændelse eller andre løbskader.

 

Morten Noersten
Morten Noersten
Meget kompetent
Læs mere
Jeg har været til mange løbetræninger, men løbetræningen med Jørgen var i en klasse for sig. Virkelig kompetent, god til at samle alle og nogle virkelig gode øvelser.
Louise Kure
Louise Kure
Super træning for alle
Læs mere
Rigtig god og variende træning, som alle kan være med til. Jørgen er en ildsjæl og virker naturlig, nærværende og interesseret I at alle skal kunne føle sig velkomne og skal kunne være med.. “Løb” ud i det og prøv en af Jørgens ugentlige løbetræninger, I vil ikke fortryde det.
Annette Blaabjerg
Annette Blaabjerg
Wauw!
Læs mere
Nu har jeg løbet efter dit program i en uge, og jeg må sige, at jeg er dybt imponeret... Over mig selv, men så sandelig også over dit program. Du har formået at ramme nogle zoner, som er perfekte for mig. Da jeg første gang så dem, tænkte jeg: Så langsomt kan man da ikke løbe. 
Men det kan man godt. Jeg har alle tre gange løbet med overskud og har været helt høj, når jeg var færdig med passet.  Normalt har jeg været nærmest død efter en løbetur, men jeg har som regel også altid løbet i NOX-zonen, og nu giver det mening, hvorfor jeg har været så træt bagefter.
 Jeg er stadig fuld af gå-på-mod efter mere.

Så TAK for, at jeg har genfundet motivationen ved hjælp af dit program.
Danielle Petersen
Danielle Petersen
Fantastisk træner!
Læs mere
Jørgen er en utrolig kompetent og motiverende træner, som både formår at skabe en god og sjov træning samtidig med, at han glædeligt deler ud af sin brede viden på området. På Jørgens hold er der plads til alle og man føler sig fra første gang meget velkommen 🙂
Thomas Nielsen
Thomas Nielsen
Super træning
Læs mere
Jeg har i dag haft fornøjelsen af at deltage på en af Jørgens træninger, og det var super godt. Jørgen får alle med uanset form og niveau. Han er meget motiverende som træner og samtidig er han super kompetent. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg vil benytte mig af muligheden for at træne med Jørgen.
Gitte Gylling
Gitte Gylling
God variation af løb og teknik
Læs mere
Fantastisk god til at tilrettelægge, så alle får noget ud af træningen - uanset niveau. Meget motiveret træner.
Marianne Laursen
Marianne Laursen
Fed træning - motiverende træner.
Læs mere
Fantastisk start på weekenden - fed løberute med god variation af løb og øvelser. Og som altid på Jørgen’s træninger masser af god løbe teknik. Verdens bedste løbe coach.
Camilla Stentoft
Camilla Stentoft
Fællestræning
Læs mere
Superfed træning – en god blanding af øvelser, teknik og løb formidlet af løbeguru Jørgen på en sjov og meget inspirerende måde. Kan varmt anbefale alle – uanset niveau – at deltage i fællestræningen. Det er både effektivt, yderst informativt og ikke mindst sjovt.
Anne Vorre Hansen
Anne Vorre Hansen
Mentortræning
Læs mere
Til min fars 63 års fødselsdag gav jeg ham et gavekort til en times løbetræning/coaching ved løbementor.com. En påskesøndag mødte vi derfor op sammen, og Jørgen gav os en utrolig inspirerende oplevelse. Vi fik både ny viden, øvelser og et ændret mindset med hjem. På en meget fin måde guidede Jørgen os igennem timen (der snarere blev til to), og vi har begge efterfølgende arbejdet videre med vores løbestile.

Kort om LØBEMENTOR

Jørgen Larsen alias LØBEMENTOR er løbetræner, løbecoach og løbeinstruktør. LØBEMENTOR kan hjælper dig der vil begynde med løb, motionist løberen der vil være bedre og måske slå sin personlige rekord, sub-elite løbere der ønsker at blande sig hos eliten. LØBEMENTOR tilbyder løbetræning, teknik undervisning, måling af løbeform, løbeprogrammer til 5 km, løbeprogrammer til 10 km, løbeprogrammer til halvmarathon, løbeprogrammer til marathon. LØBEMENTORS fokus er på videnskabelige metoder og fakta samt at løb skal være sjovt og motiverende.

Fandt du det du søgte​

Det kan muligvis være svært at vælge hvad der netop er det rigtige for dig lige nu, så send en besked så vi fælleskskab kan finde det der giver mest mening for dig på nuværende tidspunkt.

Det er klart hvis du har specielle ønsker eller mål så kommer LØBEMENTOR meget gerne med et bud på en løsning. Det gælder også hold- og firmatræning (f.eks. til DHL stafetten).

Skrive på MessengerSMS til 51 94 24 12 , jorgen@lobementor.com eller via nedenstående formular.

Kontakt

LØBEMENTOR Logo
Tak for besøget!

Kig evt. en tur forbi LØBEMENTORs Facebook side indtil vi ses igen :-)

Løb og vægttab
Giv et LIKE!

Hvis du kigger forbi LØBEMENTORs Facebook side og giver et like bliver vi enormt glade :-)

Tryk “Lad os komme igang!” men vi starter først når vi er enige om mål, indhold og pris.

Facebook Pixel